Muita auttavia tahoja
Ainoaid
AinoAid™ -palvelun chatbot ja tietopankki tarjoavat ohjausta, tietoa ja apua ihmisille, jotka etsivät apua läheisiin ihmissuhteisiinsa, ja ammattilaisille, jotka tukevat heitä.
Apua eroon (apuaeroon.fi)
Erotilanteeseen on saatavilla monenlaista maksutonta tukea ja tietoa eri toimijoiden järjestämänä.
Avoin linja naisille
Naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.
www.maria-akatemia.fi
Ensi- ja turvakotien liitto
Valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä. 30 jäsenyhdistystä toimivat ympäri Suomea.
EVL-seurakuntien palveleva puhelin
Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita. Tarjolla olevista mahdollisuuksista voit kysyä seurakunnasta, esimerkiksi diakoniatyöntekijältä tai papilta. Apu on maksutonta ellei toisin mainita. Työntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus. Häntä voi pyytää myös tulemaan kotiin.
Palveleva puhelin numerossa 0400 22 11 80
Hyvinpitely
Psykososiaalista ja terapeuttista keskustelutukea mm. väkivallan tunnistamiseen, väkivaltakokemusten ja niiden vaikutusten käsittelyyn sekä tukea väkivallattomaan elämään.
Kriisikeskus MOBILE
Jos olet kokenut väkivaltaa tai käyttäytynyt väkivaltaisesti ja haluat apua itsellesi ja/tai läheisillesi.
Ota yhteyttä Kriisikeskus Mobileen 044 7888 470 tai väkivaltatyön yksilötyöntekijöihin
Lyömätön linja - Miehille mahdollisuus katkaista perheväkivallan kierre
Mielenterveyden keskusliitto
Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö. Toiminnassa on yhdistetty kuntoutumisen kolme asiantuntijuutta: ammattilaiset, kuntoutujat ja vertaiset.
Mielenterveysseura - Mieli ry
Kriisipuhelin
MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.
Chat
Keskusteluapua silloin, kun koet kirjoittamisen sinulle luontevaksi tavaksi käsitellä asiaa ja vastaanotolle saapuminen tai puhelinsoitto eivät ole mahdollisia.
Vertaistukiryhmät
Ammatillisesti ohjatuissa vertaistukiryhmissä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat osallistujat saavat tukea toisiltaan. Ryhmiä järjestetään viikottain kokoontuvina ryhminä sekä intensiiviryhminä eri puolilla Suomea. Ryhmiä järjestetään myös etänä, jolloin osallistuminen on mahdollista asuinpaikasta riippumatta.
MIELI ry
Mielenterveystalo
Mielenterveystalo on psyykkistä hyvinvointia edistävä nettipalveluiden kokoelma, joka kokoaa kansalaisten saataville tietoa ja välineitä hyvinvoinnistaan huolehtimiseen.
Nuorten ja aikuisten mielenterveystalot tarjoavat tietoa psyykkisistä vaikeuksista ja mielenterveyspalveluista. Ne sisältävät myös itsehoitomenetelmiä.
Nettiterapiat tarjoavat kohdennettua etähoitoa mielenterveyden häiriöihin ja niihin ohjaudutaan lääkärin lähetteellä.
Mielenterveysyhdistys Helmi ry
Mielenterveysyhdistys HELMI on mielenterveyskuntoutujien etujärjestö ja toimintayhteisö.
Miessakit ry
Miessakit ry huolehtii miesten henkisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista, sekä kehittää pitkäjänteisesti miesten yhteisvastuun ja keskinäisen auttamisen rakenteita.
https://www.miessakit.fi/
Erosta Elossa
Erosta Elossa on valtakunnallinen palvelu, joka tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä. Toiminnan avulla miehet saavat henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea niihin lukuisiin kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä, varsinaisessa eroprosessissa ja ajassa eron jälkeen. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on turvata lapsen ja isän suhteen jatkuminen myös eron jälkeen.
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/erosta-elossa/
Väkivaltaa Kokeneet Miehet
Väkivaltaa kokeneet miehet -toiminta tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Väkivaltaa Kokeneet Miehet tarjoaa keskusteluapua ja vertaisryhmätoimintaa, joissa mies voi käsitellä väkivaltakokemustaan ja saada apua psyykkisiin oireisiinsa. Samalla etsitään keinoja välttää uusia väkivaltatilanteita.
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/vakivaltaa-kokeneet-miehet/
Lyömätön Linja
Lyömätön Linja on lähisuhde- ja perheväkivaltaan erikoistunut toimintamuoto miehille. Asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki henkistä tai fyysistä väkivaltaa seurustelukumppaniaan, puolisoaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan käyttäneet miehet, sekä myös miehet, jotka pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa tai haluavat arvioida omaa ja perheensä avun tarvetta.
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/lyomaton-linja/
Monika-Naiset liitto ry
Maahanmuuttajanaisjärjestöjen keskusjärjestö, kehittää ja tarjoaa palveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja lapsille.
Palvelu arabiaksi, dariksi, englanniksi, espanjaksi, farsiksi, hindiksi, kurdiksi, portugaliksi, ranskaksi, ruotsiksi, suomeksi, somaliksi, tagalogiksi, thaiksi, turkiksi, venäjäksi, vietnamiksi ja viroksi
www.monikanaiset.fi/
Naistenlinja
Naisten Linja on valtakunnallinen, maksuton puhelinlinja. Naisten Linja tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja tukea väkivaltaa, uhkaa tai pelkoa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.
Nettiturvakoti
Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä verkkopalvelu, joka huomioi erityisesti lasten ja nuorten asemaa perheessä. Väkivalta tai sen uhka ei kuulu lapsen turvalliseen kasvuympäristöön.
Nollalinja
Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.
Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinjan päivystäjien kanssa voit keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
Oikeusapu
Tietoa oikeusavusta, myöntämisperusteista ja yhteystiedot eri oikeusaputoimistoihin.
Omaiset mielenterveystyön tukena
Mielenterveyskuntoutujien omaisten valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio.
www.finfami.fi
OMATILA
Lähisuhde- ja perheväkivaltatyön yksikkö Omatila
Tarjoaa tukea ja neuvontaa lähisuhde- ja perheväkivallan uhreille sekä väkivaltaa käyttäville naisille.
Psykoterapia-yhteisöjä
Psykoanalyyttinen yhdistys www.psykoanalyysi.com/
Therapeia-säätiö www.therapeia-saatio.fi/
Psykiatriapalvelu therapeia www.therapeia.fi/
Kognitiivinen psykoterapia www.kognitiivinenpsykoterapia.fi
Kognitiivis-analyyttinen psykoterapiayhdistys http://katyhdistys.fi/
Ratkaisukeskeinen psykoterapia www.ratkes.fi
Suomen ryhmäpsykoterapia ry www.suomenryhmapsykoterapia.fi/
Suomen Hahmoterapia ry www.hahmoterapia.fi/
Helsingin psykoterapiayhdistys ry www.helsinginpsykoterapiayhdistys.fi/
Itä-Suomen Psykoterapiayhdistys ry www.ispy.fi/
Pohjois-Suomen Psykoterapiayhdistys ry www.pohjois-suomenpsykoterapiayhdistys.com/
Etelä-Karjalan Psykoterapiayhdistys ry ekpsykoterapiaseura.nettisivu.org/
Raiskauskriisikeskus tukinainen
Ammattiapua seksuaalisesta väkivallasta ja hyväksikäytöstä selviytymiseen.
https://tukinainen.fi/
Rikosuhripäivystys
Rikosuhripäivystyksen perustehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa.
Suomen Mielenterveysseura: SOS-Kriisikeskus
SOS-kriisikeskus tarjoaa apua kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa
Helsingin SOS-kriisikeskus tarjoaa nopeaa kriisiapua ja varhaiskuntoutumista. Periaatteena on järjestölähtöinen matalan kynnyksen apu selviytymisen tukena. Kriisityön keskeisiä muotoja ovat neuvonta ja ohjaus, kriiseistä tiedottaminen, psykososiaalinen tuki, ryhmätoiminta sekä itsemurhien ehkäisy. Kriisiauttamisen lähtökohta on asiakkaan kokema kriisi tai vaikea elämäntilanne. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi ja ilman lähetettä.
Tukea työpaikkakiusatuille
Sivustot on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat muutosta nykyiseen työelämään ja henkisen väkivallan ja työpaikkaterrorismin loppumista työpaikoilla.
Sivustot tähtää muutokseen työelämässä ja toimii myös tuki- sekä tietokanavana työpaikkakiusatuille. Kirjoittajat tukevat muutosta työelämään, vaikkei kaikilla olekaan omakohtaisia kokemuksia kiusaamisesta.
Väestöliitto auttava puhelin
Poikien Puhelin Alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille tarkoitettu Poikien puhelin auttaa kaikissa poikien ja nuorten miesten arkeen liittyvissä pulmissa. Puhelin on maksuton.
Parisuhteen valtakunnallinen neuvontapuhelin Neuvontapuhelimessa annetaan asiantuntijatietoa parisuhteesta ja sen hyvinvoinnista. Katso aukioloajat. Puhelin on maksuton.
IsoV-puhelinpalvelu on tarkoitettu isovanhemmille, jotka haluavat keskustella mieltä askarruttavista, isovanhemmuuteen liittyvistä asioista. Neuvonta on maksuton. Puhelusta maksat tavallisen puhelun hinnan. Voit keskustella palvelussamme nimettömästi.
www.vaestoliitto.fi